Shockwave – FYSIOPRACTICUM – Wijk bij Duurstede / Hilversum

Wij zijn weer open!

Wij werken volgens de laatste
richtlijnen van het RIVM.

Het is daarom veilig en
verantwoord om bij ons
een afspraak te maken voor fysiotherapie.

Afspraak maken?

Locatie Hilversum
Bel 035 6247215

Locatie Wijk bij Duurstede
Bel 0343 218070

of stuur een mail naar info@fysiopracticum.com

 

Shockwave

De effectieve oplossing tegen chronische pijn.

Behoort u tot de groep mensen die van alles heeft geprobeerd om verlost te worden van uw chronische pijn? Hebben andere behandelingen tot nu toe weinig tot niets geholpen? Dan is de nieuwe shockwavetherapie wellicht de uitkomst.

Shockwave therapie helpt u weer pijnloos bewegen.

Anno 2013 is deze technologie dusdanig ontwikkeld in de orthopedie en die zijn de resultaten bij de behandelijngen van chronische klachten aan het bewegingsapparaat verbluffend. Met slechts enkele handelingen kunt u weer pijnloos bewegen.

Herkent u één van deze klachten?

•  tennis- of Golferselleboog
•  pijnlijke nek, schouder- en/of rugpijn (langdurig en bijna altijd op dezelfde plek)
•  schouderklachten met of zonder verkalking
•  pijn rondom knie of enkel
•  chronische pijn aan de achillespees
•  hielspoor
•  landurige pijn onder de voetzool

Wat is shockwave therapie?

Schokgolven kent u al, denkt u maar eens aan wat er gebeurt als een vliegtuig door de geluidsbarriere gaat. De schokgolf die daarbij ontstaat wordt door de lucht geleid en laat van afstand uw ramen trillen. De golven uit het shockwaveapparaat kunt u hiermee vergelijken. Shockwaveapparatuur wekt schokgolven op met relatief veel energie. Deze schokgolven worden met een behandelstuk op de pijnlijke plek in het lichaam gegeven. De golven verplaatsten zich door het lichaam naar de locatie van de aandoening. Shockwavetherapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam.

Bij shockwavetherapie wordt de energie in het pijnlijke weefsel opgenomen. Het lichaam reageert door het vrijmaken van verschillende herstelstimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties hebben een snel weefselherstel to gevolg.

Na 4 tot 5 behandelingen aantoonbaar resultaat

Reeds na 4 of 5 behandelingen merkt u het resultaat van de shockwavetherapie. Bewegen gaat gemakkelijker en de chronische pijn blijft weg. U kunt weer ongehinderd bewegen! De resultaten van shockwave zijn wetenschappelijk aangetoond. In het buitenland wordt de methode veelvuldig toegepast, zowel in de sportgeneeskunde als in de orthopedie. In Nederland behandelen steeds meer
fysiotherapiepraktijken hun patiënten met shockwavetherapie.

Voor meer informatie zie www.shockwave.expert of download onderstaande folder (pdf).