DuizeligheidDuizeligheid is een zeer vervelende klacht die het dagelijks functioneren behoorlijk negatief kan beïnvloeden. Draai of positieduizeligheid is een vorm van duizeligheid die ons gespecialiseerd fysiotherapeut mogelijk kan verbeteren of helemaal kan verhelpen.

Bij positieduizeligheid, ook wel Benigne Paroxismale Positie Duizeligheid (BPPD) genoemd, krijgt u een aanval van draaiduizeligheid als u uw hoofd snel van houding verandert, bijvoorbeeld bij het gaan liggen, van lig naar zit komen, omdraaien in bed, vooroverbuigen, omhoogkijken of achteromkijken.

De duizeligheidsklachten duren vaak maar een minuut , soms gaat de duizeligheid gepaard met een misselijk gevoel. De precieze oorzaak is nog niet bekend, maar positieduizeligheid heeft te maken met uw evenwichtsorgaan in uw binnenoor en de kristallen die zich hierin bevinden.

Positieduizeligheid/BPPD kan ontstaan na een hoofdtrauma, een (chronische) oorontsteking of een langere periode van bedlegerig zijn geweest. Doormiddel van een speciale behandeling, de zogenaamde Epley manouvre, kunnen deze klachten aangepakt worden. Vaak stelt de huisarts de diagnose en verwijst u dan naar ons. U kunt bij ons echter ook zonder verwijzing een afspraak maken.