Polsklachten – FYSIOPRACTICUM – Hilversum

Welkom bij Fysiopracticum

Wij werken volgens de laatste
richtlijnen van het RIVM.

Het is daarom veilig en
verantwoord om bij ons
een afspraak te maken.

Afspraak maken?

Bel ons op035 6247215

of stuur een mail naar info@fysiopracticum.com

 

Polsklachten

Polsklachten, ook wel blessure aan de pols is herkenbaar bij Fysiopracticum. Handen zijn in het dagelijks leven zeer belangrijk. Bij het aankleden of bij het maken van een ontbijt. Gedurende de gehele dag heeft u de handen en polsen nodig. Een polsblessure is een letsel aan de pols en dus zeer vervelend.

 

Vragen? Neem dan contact met ons op!

 

Voor polsklachten na een trauma kunt u terecht bij Fysiopracticum

De oorzaak van klachten aan de pols zijn wisselend. Meestal ontstaan de klachten door een letsel aan de pols na een trauma, door bijvoorbeeld een val waarbij het lichaamsgewicht wordt opgevangen door de polsen. De banden en het kapsel rond de pols zijn opgerekt en soms gescheurd. Het kraakbeen of de banden in de pols kunnen beschadigd raken. Er ontstaat een zwelling en mogelijk een blauwe plek. U kunt uw polsgewricht minder bewegen en u voelt drukpijn. Ook overbelasting kan een blessure aan de pols geven.

Hoe behandelt de fysiotherapeut polsklachten?

De fysiotherapeut kan u in de eerste fase na het oplopen van een blessure aan de pols adviezen geven over hoe u uw hand en pols het beste kunt gebruiken. Daarnaast kan hij de zwelling verminderen en de belasting beter afstemmen op de belastbaarheid. Na een aantal weken, wanneer de eventuele zwelling is hersteld, kan worden gestart met oefentherapie. Deze therapie verbetert uw beweeglijkheid, coördinatie en spierkracht in de pols. De pols is een ingewikkeld gewricht. Wilt u zeker weten waar u aan toe bent? Neem dan contact op met 035-6247215 en laat de oorzaak van uw polsklachten onderzoeken door een van onze professionele therapeuten. Gelukkig is er tegenwoordig voor bijna elk polsprobleem een adequate aanpak!

Bekijk ook:

Schouderklachten Hilversum | Hoofdpijn Hilversum | Echografie Hilversum | Shockwave therapie Hilversum

 

Neem contact met ons op

  • Persoonsgegevens die u verstrekt gebruiken wij uitsluitend om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zie hiervoor ook ons Privacystatement. Door op verzenden te drukken gaat u hiermee akkoord.